Oenologie - UMR 1366: envíos recientes
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Non-Saccharomyces Commercial Starter Cultures: Scientific Trends, Recent Patents and Innovation in the Wine Sector
(Recent Patents on Food, Nutrition and Agriculture. vol. 11, n° 1, pp. 27-39, 2020-04-29)Article de revue -
Differentiation of Wines Treated with Wood Chips Based on Their Phenolic Content, Volatile Composition, and Sensory Parameters
(Journal of Food Science. vol. 80, n° 12, pp. C2701-C2710, 2015-12)Article de revue -
Progrès, réalité et futur des levains malolactiques. Partie 1/2 : Un peu d’histoire.
(Revue des Oenologues et des Techniques Vitivinicoles et Oenologiques. vol. 42, n° 155, pp. 39-41, 2015-04)Article de revue -
Progrès, réalité et futur des levains malolactiques. Partie 2/2 : Les nouvelles stratégies d'étude.
(Revue des Oenologues et des Techniques Vitivinicoles et Oenologiques. vol. 42, n° 156, pp. 29-31, 2015-07)Article de revue -
Sweeteners - Pharmacology, Biotechnology & Applications
(Springer, 2018)Direction d'ouvrage -
Glucosinolates
(Springer, 2017)Direction d'ouvrage -
Fungal metabolites
(Springer, 2017)Direction d'ouvrage -
Polysaccharides: Bioactivity and Biotechnology
(Springer, 2015)Direction d'ouvrage -
Envenimation par crapaud commun en France métropolitaine
(Toxicologie Analytique et Clinique. vol. 28, n° 1, pp. 28-31, 2016-02-01)Article de revue -
Saccharomyces cerevisiae and Hanseniaspora uvarum mixed starter cultures: influence of microbial/physical interactions on wine characteristics
(Yeast. vol. 37, n° 11, pp. 609-621, 2020-07-15)Article de revue -
Mécanismes de toxicité des fumées d’incendie (monoxyde de carbone et cyanures exclus)
(Réanimation. vol. 25, pp. 506-513, 2016-06-24)Article de revue -
Hybridization within Saccharomyces Genus Results in Homoeostasis and Phenotypic Novelty in Winemaking Conditions
(PLoS ONE. vol. 10, n° 5, pp. e0123834, 2015-05-06)Article de revue -
Evaluation of the potential of high pressure technology as an enological practice for red wines
(Innovative Food Science and Emerging Technologies. vol. 33, pp. 76-83, 2016-02)Article de revue -
Wine clarification with rotating and vibrating filtration (RVF): investigation of the impact of membrane material, wine composition and operating conditions
(Journal of Membrane Science. vol. 513, pp. 47-57, 2016-09-01)Article de revue -
Garder ses lies : efficace, mais risqué
(Réussir Vigne. pp. 26, 2016-06)Article de revue -
Fermentation indigène et pied de cuve . Résultats du projet Casdar « Levains Bio »
(Revue des Oenologues et des Techniques Vitivinicoles et Oenologiques. n° 162, pp. 25-27, 2017-01)Article de revue -
Quantification des Brettanomyces par qPCR : Étude de la fiabilité, répétabilité et reproductibilité des kits
(Revue des Oenologues et des Techniques Vitivinicoles et Oenologiques. n° 164, pp. 53-56, 2017-07)Article de revue -
Corrigendum to “A new method for monitoring the extracellular proteolytic activity of wine yeasts during alcoholic fermentation of grape must” [J. Microbiol. Methods 119 (2015) 176–179]
(Journal of Microbiological Methods. vol. 127, pp. 243-243, 2016)Article de revue -
Involvement of Heme Oxygenase-1 in particulate matter-induced impairment of NO-dependent relaxation in rat intralobar pulmonary arteries.
(Toxicology in Vitro. vol. 32, pp. 205-11, 2016-04-01)Article de revue -
Poisoning by synthetic cathinones: Consumption behaviour and clinical description from 11 cases recorded by the Addictovigilance Centre of Bordeaux
(Toxicologie Analytique et Clinique. vol. 29, n° 1, pp. 34-40, 2017-02-01)Article de revue