Recherche
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1,8-Cineole in french red wines: evidence for a contribution related to its various origins
(Journal of Agricultural and Food Chemistry. vol. 65, n° 2, pp. 383-393, 2017)Article de revue -
Identification and organoleptic contribution of (Z)-1,5-octadien-3-one to the flavor of Vitis vinifera cv. merlot and cabernet sauvignon musts.
(Journal of Agricultural and Food Chemistry. vol. 65, n° 9, pp. 1915-1923, 2017)Article de revue -
Caractérisation de marqueurs volatils associés aux nuances végétales des vins rouges – Étude du lien avec la maturité et le pressurage. Partie 2/3 : Étude de la catégorie aromatique des vins de presse selon des approches sensorielles et analytiques
(Revue des Oenologues. n° 165, pp. 42-44, 2017-09)Article de revue -
Caractérisation de marqueurs volatils associés aux nuances végétales des vins rouges. Etude du lien avec la maturité et le pressurage. Partie 1/3 : Approche sensorielle et analytique de la famille aromatique du "végétal" dans les vins
(Revue des Oenologues. n° 164, pp. 49-52, 2017-07)Article de revue -
What is the expected impact of climate change on wine aroma compounds and their precursors in grape?
(OENO One. vol. 51, n° 2, pp. 141-146, 2017-05-15)Article de revue -
Les composés de l'arôme : du raisin au vin.
(Revue Française d'Oenologie. n° 282, pp. 5-8, 2017-06)Article de revue -
Study of the contribution of massoia lactone to the aroma of Merlot and Cabernet Sauvignon musts and wines
(Food Chemistry. vol. 232, pp. 229-236, 2017-10-01)Article de revue -
Nebulized water cooling of the canopy affects leaf temperature, berry composition and wine quality of Sauvignon blanc
(Journal of the Science of Food and Agriculture. vol. 97, n° 4, pp. 1267-1275, 2017-03-15)Article de revue -
Toward a molecular inderstanding of the typicality of chardonnay wines: identification of powerful aromatic compounds reminiscent of hazelnut
(Journal of Agricultural and Food Chemistry. vol. 65, n° 5, pp. 1058-1069, 2017)Article de revue -
Adaptation to climate change : strategic issues to face for the french wine industry ?
(4th International Symposium Ampelos : Mediterranean vineyards and climate change, gr, Santorin, 2017-05-12)Autre communication scientifique (congrès sans actes - poster - séminaire...)