Navigation Oenologie - UMR 1366 par Auteur "CHAGNAUD, Celine"
-
Biostimulation de la vigne, l’action d’un filtrat d’algues. Évaluation et explication des effets du filtrat d’algues (GoActiv) à base d’Ascophyllum nodosum sur la qualité de la vendange.
BERNARDON-MERY, Aude; RICHOU, Christophe; CHOLET, Celine...
(Phytoma (2012-). n° 702, pp. 11-14, 2017-03-01)Article de revue -
Effects of Pulsed Electric Fields on Cabernet Sauvignon Grape Berries and on the Characteristics of Wines
DELSART, Cristèle; CHOLET, Celine; GHIDOSSI, Remy
...
(Food and Bioprocess Technology. vol. 7, n° 2, pp. 424-436, 2014-02-01)Article de revue -
Intérêt du curetage dans la lutte contre l'esca
CHOLET, Celine; BRUEZ, Emilie
; LECOMTE, Pascal ...
(Phytoma. n° 728, pp. 24-27, 2019)Article de revue -
Le curetage utilisé contre les maladies du bois permet-il aussi de conserver la qualité des vins ?
BRUEZ, Emilie; CHOLET, Celine
; THIBON, Cécile ...
(Union Girondine des Vins de Bordeaux. n° 1171, pp. 56-58, 2019)Article de revue -
Structural and biochemical changes induced by pulsed electric field treatments on Cabernet Sauvignon grape berry skins: impact on cell wall total tannins and polysaccharides
CHOLET, Celine; DELSART, Cristèle; PETREL, Mélina ...
(Journal of Agricultural and Food Chemistry. vol. 62, n° 13, pp. 2925-34, 2014-04-02)Article de revue -
Vigne : pourquoi tailler moins ras aide à freiner l'esca
CHOLET, Celine; GIUDICI, Massimo; SIMONIT, Marco ...
(Phytoma (2012-). n° 702, pp. 38-41, 2017-03)Article de revue -
Tartaric acid pathways in Vitis vinifera L. (cv. Ugni blanc): a comparative study of two vintages with contrasted climatic conditions.
CHOLET, Celine; CLAVEROL, Stéphane; CLAISSE, Olivier
...
(BMC Plant Biology. vol. 16, n° 1, pp. 144, 2016-06-28)Article de revueLibre accès -
Identification and analysis of new α- and β-hydroxy ketones related to the formation of 3-methyl-2,4-nonanedione in musts and red wines.
PETERSON, Ana; CHOLET, Celine; GENY, Laurence ...
(Food Chemistry. vol. 305, pp. 1-8, 2020)Article de revue