In-situ viscometry during hydrolysis of lignocellulosic materials by single and cocktail enzymatic activities: from material impact to viscosity overshoot
LE, Tuan
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
ANNE-ARCHARD, Dominique
Institut de mécanique des fluides de Toulouse [IMFT]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Voir plus >
Institut de mécanique des fluides de Toulouse [IMFT]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
LE, Tuan
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
ANNE-ARCHARD, Dominique
Institut de mécanique des fluides de Toulouse [IMFT]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Institut de mécanique des fluides de Toulouse [IMFT]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
TO, Kim Anh
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
PHAM, Tuan Anh
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
NGUYEN, Tien Cuong
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Center for Research and Development in Biotechnology (CRDB), Schools of Biotechnology and Food Technology (SBFT)
FILLAUDEAU, Luc
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
< Réduire
Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés [LISBP]
Fédération de Recherche Fluides, Energie, Réacteurs, Matériaux et Transferts [FERMAT]
Langue
en
Communication dans un congrès avec actes
Ce document a été publié dans
Livre des Résumés : 16ème Congrès de la Société Française de Génie des Procédés, 16. Congrès de la Société Française de Génie des Procédés "Le Génie des Procédés au Service de l'Homme" (SFGP 2017), 2017, Nancy. 2017p. 1054 p.
Résumé en anglais
Rheological characterization of lignocellulosic suspension is a fundamental research to overpass physical limitations during enzymatic hydrolysis. In this study, the rheological properties of lignocellulosic suspensions ...Lire la suite >
Rheological characterization of lignocellulosic suspension is a fundamental research to overpass physical limitations during enzymatic hydrolysis. In this study, the rheological properties of lignocellulosic suspensions (filter paper - FP, paper pulp - PP and pretreated sugarcane bagasse - SCB) and their evolution during enzymatic hydrolysis were investigated by in-situ measurements. All tested suspensions behaved as shear thinning fluids and a critical concentration reflecting the change between diluted to semi-dilute regimes were identified.< Réduire
Mots clés en anglais
lignocellulose substrate
in-situ rheometry
hydrolysis
pure activity
enzymatic cocktail
Origine
Importé de halUnités de recherche