Recherche
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Differential response of the accumulation of primary and secondary metabolites to leaf-to-fruit ratio and exogenous abscisic acid
(Australian Journal of Grape and Wine Research. vol. 27, n° 4, pp. 527-539, 2021)Article de revue -
Regulation of anthocyanin and sugar accumulation in grape berry through carbon limitation and exogenous ABA application
(Food Research International. vol. 160, 2022-06-07)Article de revue -
La recherche et la filière vigne et vin travaillent conjointement pour relever le défi du changement climatique
(La Revue Parlementaire, 2020-07-06)Article de revue -
Le vignoble français face au changement climatique : élaboration d'une stratégie d'adaptation à partir de scénarios de prospective
(ISTE, 2020)Chapitre d'ouvrage -
Prospective et science participative pour le secteur vitivinicole face au changement climatique
(Revue Française d'Oenologie. pp. 22-25, 2020-01)Article de revue -
Les vins d’appellation vont-ils disparaître ou renaître avec le changement climatique ?
(The Conversation, 2022-10-16)Article de revueLibre accès -
Tackling the 3D root system architecture of grapevines: a new phenotyping pipeline based on photogrammetry
(2. International Congress on Grapevine and Wine Sciences (2ICGWS), ES, Logrono)Autre communication scientifique (congrès sans actes - poster - séminaire...) -
Behind the Curtain of the Compartmentalization Process: Exploring How Xylem Vessel Diameter Impacts Vascular Pathogen Resistance
(Plant, Cell and Environment, 2020-07-18)Article de revue -
Dual domestications and origin of traits in grapevine evolution
(Science. vol. 379, n° 6635, pp. 892-901, 2023-03-03)Article de revue -
Genetic and genomic approaches for adaptation of grapevine to climate change
(Springer, 2020)Chapitre d'ouvrage