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hal.structure.identifierScience et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
hal.structure.identifierBoccard
dc.contributor.authorBELNA, Maellis
hal.structure.identifierBoccard
dc.contributor.authorMARIE, A L
hal.structure.identifierInstitut de Mécanique et d'Ingénierie de Bordeaux [I2M]
hal.structure.identifierUniversité de Provence - Aix-Marseille 1
dc.contributor.authorSFILIGOÏ-TAILLANDIER, F
hal.structure.identifierInstitut de Mécanique et d'Ingénierie de Bordeaux [I2M]
dc.contributor.authorNDIAYE, Amadou
hal.structure.identifierScience et Technologie du Lait et de l'Oeuf [STLO]
dc.contributor.authorGÉSAN-GUIZIOU, Geneviève
dc.date.accessioned2021-05-14T09:34:29Z
dc.date.available2021-05-14T09:34:29Z
dc.date.issued2019
dc.date.conference2019-07-04
dc.identifier.urihttps://oskar-bordeaux.fr/handle/20.500.12278/76139
dc.description.abstractEnSkim milk crossflow microfiltration pore diameter 0.1 μm (MF 0.1 μm) is used in dairy industry to separate casein micelles (retentate) from serum proteins (permeate). This fractionation method allows the preservation of « native » properties of dairy proteins and offers many ways of valorization for the two products. • In the literature, optimization of MF 0.1 μm is only partial and empirical. • Many links between the process operating variables, product state variables and optimization objectives are not formalized. Knowledge elicitation can be coupled with optimization in order to solve the problem.
dc.language.isoen
dc.subjectmicrofiltration
dc.subjectprotéine de lait
dc.subjectlait écrémé
dc.subjectoptimisation de procédé
dc.subjectmodèle
dc.subject.enapproche multi objectif
dc.title.enFormulating preliminary design optimization problem of an agrifood process using expert knowledge: Application to milk microfiltration
dc.typeAutre communication scientifique (congrès sans actes - poster - séminaire...)
dc.subject.halSciences du Vivant [q-bio]/Ingénierie des aliments
bordeaux.hal.laboratoriesInstitut de Mécanique et d’Ingénierie de Bordeaux (I2M) - UMR 5295*
bordeaux.institutionUniversité de Bordeaux
bordeaux.institutionBordeaux INP
bordeaux.institutionCNRS
bordeaux.institutionINRAE
bordeaux.institutionArts et Métiers
bordeaux.countryFR
bordeaux.title.proceedingjournées scientifiques de l’école doctorale
bordeaux.conference.cityRennes
bordeaux.peerReviewedoui
hal.identifierhal-02790956
hal.version1
hal.origin.linkhttps://hal.archives-ouvertes.fr//hal-02790956v1
bordeaux.COinSctx_ver=Z39.88-2004&rft_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:journal&rft.date=2019&rft.au=BELNA,%20Maellis&MARIE,%20A%20L&SFILIGO%C3%8F-TAILLANDIER,%20F&NDIAYE,%20Amadou&G%C3%89SAN-GUIZIOU,%20Genevi%C3%A8ve&rft.genre=conference


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