Recherche
-
L’oenologie, une science en mouvement, recherches et innovations technologiques
(La revue de l'Académie d'agriculture. n° 14, pp. 70-74, 2018-01-01)Article de revue -
Caractérisation de marqueurs volatils associés aux nuances végétales des vins rouges. Partie 3/3 : Paramètres environnementaux et composante aromatique végétale
(Revue des Oenologues. n° 166, pp. 51-53, 2018-01-01)Article de revue -
Molecular interpretation of dried-fruit aromas in Merlot and Cabernet Sauvignon musts and young wines: Impact of over-ripening
(Food Chemistry. vol. 266, pp. 245-253, 2018)Article de revue -
Volatile compounds related to 'stone fruit' aroma attributes in viognier and chardonnay wines
(Journal of Agricultural and Food Chemistry. vol. 66, n° 11, pp. 2838-2850, 2018)Article de revue -
Genotyping by sequencing and genetic mapping of phenology-relevant and berry quality traits from two grapevine mapping populations
(Abstract Book GBG 2018 – Bordeaux, France 15 – 20 July, 12. International Conference on Grapevine Breeding and Genetics (ICGBG), Conférence, Bordeaux, 2018)Communication dans un congrès avec actes -
Mitigating the effects of climate change on berry composition by canopy management
(Abstract Book GBG 2018 – Bordeaux, France 15 – 20 July, 12. International Conference on Grapevine Breeding and Genetics (ICGBG), Conférence, Bordeaux, 2018)Communication dans un congrès avec actes -
Impact of Plasmopara viticola infection of Merlot and Cabernet Sauvignon grapes on wine composition and flavor
(Food Chemistry. vol. 239, pp. 102-110, 2018)Article de revue